אדר בפתח: "במטבח של מירי" מתכוננים לפורים

חיה ספיר No Comments on אדר בפתח: "במטבח של מירי" מתכוננים לפורים

מתכוננים מוקדם: השפית מירי זורגר החלה בתכניתה "המטבח של מירי" את ההכנות לפורים, עם שלל מתכונים מיוחדים לחג הקרב ובא | המתכונים והתכנית המלאה

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

התכנית המלאה:

 

קרפלך במלית עוף

מצרכים לבצק

2 כוסות מים

100 גר' מרגרינה

1 כפית מלח

4 כוסות קמח

4 חלמונים

מלית

150 גר' חזה עוף טחון

150 גר' פרגית טחונה

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

 1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכנת הבצק

בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה

להעביר את הבצק לקערת המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בצק רך ואחיד

הכנת המלית

ערבבי את המצרכים  טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה 

רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"

את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול 

חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלך בכל פעם 8-10 קרפלך עד שהם צפים

הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש

הכיני כך את כולם 

שמני את הקרפלך למניעת הדבקות

לשימוש במרק טגני את הקרפלך קלות

הגשה נוספת

טגני רצועות בצל עד להשחמה

תבלי במעט מלח ופלפל הוסיפי את הקרפלך המטוגנים והקפיצי קלות


כרוב ממולאמצרכים

500 גר' הודו אדום טחון

500 גר' פרגית עוף טחון

2 כוסות אורז מבושל

400 גר'  רסק עגבניות 

3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

11/2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס  סוכר

1/2 כוס שמן

למילוי

2 כרובים קפואים ליומים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר

לרוטב

1/3 כוס שמון

1 ק"ג רסק עגבניות

11/2 כפיות מלח

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה מעושנת

2 כפיות תבלין שקשוקה

1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי

10 כפיות סוכר

אופן ההכנה

את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

הפרדת העלים

חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים מסירים את החלק הקשה בשידרת העלה

ממלאים את העלים:מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית סוגרים משני הצדדים ומגלגלים מניחים בתבנית עם התפר כלפי התבנית

מכינים כך את הכל. בשלב הזנ אפשר להקפיא

הכנת הרוטב

מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים 

מתבלים ומתקנים תיבול

מסדרים את הכרוב בסיר ומעל הכל מניחים כרוב קצוץ .. מביאים לרתיחה מנמיחים את האש ומכסים ומבשלים כ 3 שעות

מגישים עם פירה תפוחי אדמה


אזני המן קצת אחרת ב2 מליות שונות

מצרכים

לבצק

2 כוסות קמח

1/2  כוס מים

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

מלית בשרית

300 גר' חזה עוף טחון

2 פרוסות פסטרמה שווארמה קצוצות

2 בצלים ירוקים קצוצים

3 כפות שמן

3 כפות בצל מטוגן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

למלית תפוחים

3 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3 כפות אגוזי פקאן קצוצים

מעט וניל או קינמון

2 כפות סוכר חום

3 כפות שמן לטיגון

להברשה

2 חלמונים מעורבבים עם מעט מים

לציפוי אזני המן הבשרים 

1 כוס שומשומים בצבעים

לציפוי אזני המן תפוחים

3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

הכיני בצק והניחי למנוחה לחצי שעה

הכנת המלית הבשרית

ערבבי את המצרכים והעבירי לשקית זילוץ

הכנת מלית התפוחים

חממי שמן במחבת וטגני את התפוחים כ 4 ד'

פזרי את הסוכר החום  והוניל וטגני עד שהנוזלים נספגו

הסירי מהאש 

הוסיפי את האגוזים וערבבי

הכנת אוזני המן

רדדי את הבצק וקרצי עיגולים בקוטר 7 ס"מ

מלאי במרכז מלית  וסגרי 3 צדדים ע"י צביטות  קלות

העבירי לתבנית מרופדת בנייר  אפייה הברישי בביצה ופזרי שומשום

אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי עד להשחמה

הכיני כך גם את מלית התפוחים הברישי בביצה ופזרי אפקת סוכר

אפי כנ"ל


גלילי חציל במלית עוף ברוטב טחינה

מצרכים

1 חציל פרוס לאורך ומומלח קלות

למלית

2 פרגיות טחונות

300 גר' חזה עוף טחון

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

2 כפות פטרוזליה קצוצה

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

2 ביצים

1 שן שום

מלח פלפל

פירורי לחם קריספי

להגשה

טחינה

צימיצורי

רוטב צימיצורי

מצרכים

1/2בצל סגול חתוך לקוביות

4 כפות קוביות קטנות של פלפל אדום

4 כפות קוביות קטנות פלפל כתום

4 כפות קוביות פלפל ירוק בהיר

4 כפות פטרוזליה

4 שיני שום קצוצות

1 מלפפון בחומץ

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כף סוכר

מיץ מ 2 לימונים

1/2 כוס חומץ

אופן ההכנה

את החציל יש להבריש בשמן ולהניח על גבי תבנית אפיה ולאפות עד להשחמה

את מצרכי המלית יש לערבב לתבל ולטעום ולתקן תיבול

בקצה של כל חציל יש לזלף כמות ששל כשתי כפות ולגלגל את החציל כרולדה

להכין כך את כולם ולהניח על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה

הציפוי

בקערה קטנה יש לשים את הביצים ולתבל

בקערה נוספת יש לשים את הפירורים 

טובלים את רולדות החציל בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם ומחזירים לתבנית

מכינים כך את כל החצילים

מחממים שמן חצי עמוק ומטגנים את החצילים עד להשחמה

הכנת הצימיצורי

את הירקות הקצוצים יש להעביר לקערה 

לתבל לטעום ולתקן תיבול

להניח לשעה לספיגת הטעמים

ההגשה

מסדרים 3 גלילות חציל ומעל טחינה ואז את הצימיצורי


מוסקה חצילים

מצרכים

3 חצילים פרוסים לאורך  

למלית

500 גר' שווארמה הודו טחונה

500 גר' פרגית טחונה

5 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

3-4 כפות רסק עגבניות

1 כוס אורז מבושל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

3-4 כפות סוכר

לרוטב עגבניות

500 גר' רסק עגבניות

500 מ"ל ציר עוף

1/3 כוס שמן

1 וחצי כפיות מלח

4-5 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות גריל עוף

3 עגבניות חלוטות  ללא הקליפה

להקרמה

2 כוסות קמח

1 כוס שמן

2 כוסות ציר עוף

1 וחצי כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

את החציל יש להמליח ולהניח כ 15 ד' להגרת נוזלים

הברישי את החציל בשמן משני צידיו והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה

אפי עד להשחמה

הכנת הרוטב

יש לשים את כל הרכיבים במעבד מזון ולעבד למחית חלקה 

לשים בסיר ולבשל לרתיחה 

להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה

לטעום ולתקן תיבול

הכנת רביכת הקרמה

מחממים שמן עם הקמח ומטגנים עד להשחמה

מוסיפים את הציר ומתבלים

מביאים לרתיחה 

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

מכדררים קציצה בשקל של כ 60 גר' ומניחים בבסיס החציל

מגלגלים ומניחים בתבנית

מכינים כך את כל החצילים 

שופכים את הרוטב מעל ומכסים בנייר כסף

ומעל שופכים את רביכת  ההקרמה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה 


שוקיים עוף בפירורים

מצרכים

2 שוקיים חלוטים ונקיים

לציפוי

1 ביצים

1שן שום גרוסה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס קמח

1כוס פירורי לחם

1 כף שומשום שחור

1/2 כוס בייגלה גרוס

אופן ההכנה

מכינים את מסת הביצים

טורפים את המצרכים למסה אחידה

את רכיבי הפירורים מערבבים

הרכבת המנה

מעל גבי נייר אפיה מניחים את הקמח

את הפירורים שמים בנייר אחר

טובלים את השוקיים בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורים ומניחים על נייר אפיה נוסף

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק

ומטגנים את השוקיים עד להשחמה

לאחר מכן מכינים את השוקיים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים 20 ד' נוספות

מגישים עם רוטב צילי


שוק טלה במלית מעושנת

מצרכים

1 שוק טלה מפולט רק בקטע של הקרע

1 חוט שפגאט 

למלית

3 בצלים קצוצים דק מטוגנים להשחמה

300 גר' פסטרמה שוורמה קצוצה לקוביות מטוגנת להשחמה

500 גר פסטרמה חזה הודו קצוצה לקוביות ומטוגנת להשחמה

1 צרור פטרוזליה קצוץ

2 ביצים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

למרינדת הציפוי

4 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית גריל עוף

1/2 כוס דבש

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

מערבבים את המלית למסה סמיכה  אם יבש מדי להוסיף ביצה ואם רטוב מדי להוסיף פירורים

למלא את השוק ולקשור

מערבבים את המרינדה ומצפים את השוק

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180מעלות כשעה וחצי מכוסה

מסירים כיסוי ונותנים 10 ד' נוספות



0 תגובות